Jo før man kommer igang med at "træne" sin hvalp desto bedre.
Hvalpe på henholdsvis 12 og 15 uger fra vores hvalpehold, som "træner" kontakt og lineføring.
Hvalpen på 12 uger er til sin første "træning", mens hvalpen på 15 uger har været til "træning" to gange tidligere.

 

  

På ét af vores sporkurser lærer du bla. hvordan du kommer "rigtig" igang med dit og din hunds sporarbejde.
Her er det Gorm, en Kleiner Münsterlænder på 12 uger som går sit første spor.

 

På denne video ser du Inge Merete arbejde med en 8 mdr. gammel hvalp. 
Gennem et seriøst avlsarbejde er denne hvalp udstyret med rigtig gode anlæg, og kombineret med den korrekte træning, er hvalpen ved at forstå hvordan øvelsen blind-dirigering udføres. 

 

Her sender Inge Merete den samme 8 mdr. gamle hvalp ud, på en lidt længere og derved også sværere blind-dirigering, som hvalpen igen løser meget tilfredsstillende.

 

Dette er første gang Matsim Gundogs Cosmos Of Bailey (8,5 mdr. gammel) apporterer en sneppe, da Cosmos indtil nu kun har fået lov til at apportere dummyer.
Dummy eller sneppe, Cosmos er fuldstændig ligeglad og apporterer hvad han får besked på.
En unghund med potentiale til noget stort.


Her ses Inge Meretes Holtens Coop i en almindelig jagtsituation, hvor en dødskudt fasan falder et stykke væk fra Inge Merete.
Coop har markeret hvor fasanen faldt ned, hvorefter han apporterer den uden de store problemer.


8,5 mdr. gammel hund (Matsim Gundogs Cosmos Of Bailey), har ikke set dummyen blive udlagt, og sendes derfor i en lige linje på en blind.
Et terræn skift i form af væltede træer, gør ikke øvelsen nemmere, men Cosmos lader sig ikke distrahere og fortsætter med at imponere.


Denne hund stak af fra sin fører når han gik fri ved fod med den, hvis den så andre hunde, mennesker eller vildt. Efter et par timers træning med en masse kontaktøvelser (med indlagte pauser), lækre godbidder, motivation og positiv indlæring, fik hunden rettet sit fokus 100% mod hundeføreren, og ignorerede den anden hund og hundefører. Den ekstra line på hunden, giver hundeføreren ro, og sikrer at hunden ikke får kontakt til den anden hund, hvis den skulle blive fristet. 

Dummy_Retrievertræning.dk_fritlagt.web.png